logo def Lebuinus 

Nieuwsbrief

26 mei 2020 - Nr 009

Dit is een eerste test met de nieuwsbriefmodule van de website

 Hopelijk bevalt deze format.

Of moeten de letters groter? dit is Arial 14 punts

Of moeten de letters nog groter? Dit is Arial 18 punts

Woord van de pastoor

En? Was u deze week al bij de kapper? Dinsdagmorgen sprak ik een parochiaan die maandagavond half tien nog terecht kon. Hij zag er weer strak uit. Sinds afgelopen maandag zijn de maatregelen rond de lockdown een beetje versoepeld. Kinderen mogen weer een aantal dagen in de week naar de basisschool. Bepaalde sporten in de openlucht zijn toegestaan en binnenzwembaden zijn open. Vanaf 1 juni gaan terrassen beperkt open – tot maximaal 30 personen - en steeds op anderhalve meter afstand van elkaar. De premier heeft in zijn toespraak van vorige week aangegeven dat er waarschijnlijk vanaf 1 juli wat meer ruimte komt voor grotere groepen tot maximaal 100 personen. Hij noemde toen ook de kerken. De kerken in ons land zijn daarover in gesprek met het ministerie van eredienst (en dat valt onder de minister van justitie). De Nederlandse bisschoppenconferentie zal één dezer dagen komen met richtlijnen voor de R.K. parochies in ons land. Deze nieuwe richtlijnen worden heel binnenkort verwacht. Eén ding is wel zeker: Voorlopig moeten we leven in een anderhalve meter maatschappij. Oók in onze kerken en parochiecentra. Als de richtlijnen voor onze kerken duidelijk zijn voor de periode vanaf 1 juli dan zullen we als pastoraal team en als parochiebestuur in overleg met de locaties kijken hoe we die kunnen invoeren. Tot die tijd vieren we de Eucharistie achter gesloten deuren en zenden we die op zon- en feestdagen om 10.00 uur live uit op ons youtube kanaal ‘RK-Overijssel zuid west’. Achter gesloten deuren. Dat doet me denken aan de apostelen die na de Hemelvaart van hun Vriend en Meester Jezus, achter gesloten deuren samen waren in gebed. Biddend en wakend, wachtend op de H. Geest. Ook de moeder van Jezus, Maria, en enkele vrouwelijke volgelingen waren erbij. We lezen erover in de Handelingen van de apostelen (1, 12-14): “In Jeruzalem aangekomen gingen zij naar de bovenzaal waar ze verblijf hielden: Petrus en Johannes, Jakobus en Andreas, Filippus en Tomas, Bartolomeus en Matteüs, Jakobus, zoon van Alfeüs, Simon de IJveraar en Judas, de broer van Jakobus. Zij allen bleven eensgezind volharden in gebed samen met de vrouwen, met Maria, de moeder van Jezus, en met zijn broeders.


Mooie woorden. Ze bleven allen eensgezind volharden in gebed. Precies dat doen wij de afgelopen maanden ook. We blijven trouw de Eucharistie vieren. We bidden voor al onze intenties. We herdenken onze dierbare overledenen. We bidden voor de noden in Kerk en wereld. We bidden om dankbaarheid voor zoveel goeds en moois in ons leven. We vragen de goede God om zijn hulp en zijn zegen in deze tijd van de Coronacrisis. We houden vol! Eensgezind en volhardend in gebed.

Van harte wens ik u goede weken toe, een fijne Hemelvaartsdag en blijf gezond.

Ronald Cornelissen


 divider

We bieden een luisterend oor...

 woman 3188744 1280
Onze pastores zijn zich terdege bewust van de noden die bij u kunnen ontstaan. U kunt hen  bereiken voor een pastoraal telefoongesprek .
G. de Bekker  
M. Brinkhuis  
C. Broekhoff     
R. Cornelissen  
F. de Graaf     
L. Gunnink    
G. Nijland     
E. Reeuwijk
06 22 33 99 77  
06 33 75 60 89
06 83 20 22 44
0570 61 90 87
06 20 53 39 46
038 45 27 475
06 58 88 28 05
06 51 31 09 08
di- zo 
ma- do, za, zo
di- do, za, zo
di-zo
woe
ma- do, za, zo
di-zo
di-zo
divider

 

Finanpcipng 1473615670ciële noodhulp nodig?

Het PCI-bestuur is er in deze moeilijke tijden met financiële (nood)hulp, maar ook met aandacht en een luisterend oor. Hebt u daar behoefte aan, schroom niet en laat het vooral weten. Neem contact op via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
                                                                             Pastoraal team parochie H. Lebuinus, mede namens alle bezoekers in onze geloofscentra

divider

 

 Overleden in de H.Lebuinus Parochie

Naamcross

Naam

Naam

Naam

 

 

divider

 

Vier met ons mee via internet en kerkradio

logoYoutubeKent u ons YouTube kanaal al? RK-Overijssel zuid west! U kunt nu heel gemakkelijk aansluiten bij de online vieringen. Dat kan vanaf hier.
Maar ook via de site www.heiligelebuinus.nl, onder de knop "Live Eucharistie".

Voor elke viering wordt een boekje gemaakt, met de teksten van de lezingen en de liederen. U vindt de link naar het boekje op de site, en op de You Tube pagina.
De boekjes kosten flink wat tijd om te maken, maar de link is minstens een half uur voor het begin van de viering te vinden.

 Waar men kerkradio beschikbaar heeft, worden de livestreams ook via kerkradio uitgezonden!

Eerstvolgende live streams:
Zaterdag 30 mei 17 om 10.00 uur: Vigilie van Pinksteren
uitgezonden vanuit de St. Jozefkerk te Nieuw-Heeten op 30-05-2020. De voorgangers zijn pastor Gé Nijland en pastoraal werker Lonneke Gunnink.

Zondag 31 mei om 10.00 uur: Hoogfeest van Pinksteren
Viering vanuit de St Antonius van Paduakerk te Nijverdal op 31-05-2020. De voorgangers  zijn: pastoor Ronald Cornelissen, diaken Marc Brinkhuis en pastoraal werker Jeannette Koopman.

Maandag 1 juni om 10.00 uur. Tweede Pinksterdag, Maria Moeder van de Kerk
Tweede pinksterdag is sinds een aantal jaar toegewijd aan de gedachtenis Maria, Moeder van de Kerk. Deze viering is vanuit de OLV Onbevlekt Ontvangen kerk te Wijhe op 01-06-2020 De voorgangers zijn pastor Gé Nijland en diaken Gauthier de Bekker.

 

Misintenties
Alle misintenties worden 5 minuten voor aanvang van de viering genoemd in de livestream.
En ze worden door diaken Gauthier gemonteerd in het beeld tijdens de offerande.
U kunt dus nog steeds misintenties aanvragen.

 

Klik hier om u uit te schrijven van de nieuwsbrief

Kerkstraat 1
7412 XM Deventer
Tel:0570 - 609040