Heb je vragen of belangstellig bel even naar,
Joke Haverkamp-Beltman, 06-10863718
Frans Brinkhof, 0570-551580 of 06-83108349
Bericht van het bestuur van de H. Lebuinusparochie betreffende de geplande vervreemding van de H. Nicolaaskerk, bijgebouwen en omliggend terrein in Lettele
Het bestuur van de R.K. Heilige Lebuinusparochie in Deventer e.o. is voornemens de H. Nicolaaskerk met pastorie en omliggend terrein (excl. de R.K.-begraafplaats) in Lettele in 2025 te vervreemden. Belangstellenden worden uitgenodigd om een plan voor herbestemming van de kerk, met bijbehorend bod aan te bieden aan het bestuur. De vervreemding van de gebouwen en gronden is de verantwoordelijkheid van het parochiebestuur, dat eigenaar is van alle onroerende goederen in de parochie. Voor de vervreemding van een kerkgebouw gelden bijzondere kerkelijke richtlijnen waaronder het onttrekken van een kerkgebouw aan de goddelijke eredienst.
Makelaar Agriteam heeft voor de vervreemding een verkoopbrochure samengesteld. Deze kunt u via onderstaande links downloaden.
- verkoopbrochure kerk en bijgebouwen Lettele
- biedingsformulier H. Nicolaaskerk Lettele
Doopaanmelding,
Als u uw kind wilt laten dopen, kunt u op het dooprooster zien wanneer de doopvieringen in de locatiekerken van de H. Lebuinusparochie zijn gepland. Als de datum in uw locatie u niet schikt, kunt u heel gemakkelijk naar een andere locatie uitwijken. De voorbereiding op de doop verloopt gezamenlijk. Meestal zijn er per doopviering ongeveer drie tot vier kinderen, dus maximaal acht ouders. De ouders komen voorafgaand aan de doop eenmaal bijeen om, eerst samen met de doopvoorbereiders en later met een pastor, na te denken over het sacrament van de doop. Vragen als “waarom laat je je kind dopen?” en “wat doe je daarna nog aan het geloof in de opvoeding?” komen daarbij aan bod. Ook praktische zaken zullen worden besproken, zoals het maken van een doopboekje.
Eerste Communie,
De heilige communie is de viering in de rooms-katholieke kerk waarbij kinderen voor het eerst meedoen met de eucharistieviering. ... Ook geloven ze dat ze meer verbonden met elkaar en met God zijn als ze deelnemen aan de eucharistie. De eerste communie maakt deel uit van de initiatiesacramenten doopsel, eucharistie en vormsel. Vroeger kreeg men ook een prentje deze is uit 1956.
Vormsel gesterkt in de Geest,
Wanneer kies je voor God? Of wanneer kom je tot de ontdekking dat Christus jou heeft gekozen en antwoord je ook zelf met ‘ja’? Het sacrament van het Vormsel vraagt om een voorbereiding. Meestal gaat het om jongeren van 12 jaar (eind groep 8) die het vormsel ook beleven als een ‘overgangs’-ritueel. Het blijft een spannend jaar, met CITO toetsen, de oudste op school zijn, enige zelfstandigheid krijgen, je voorbereiden op die andere school.
Trouwen,
“Ja, ik wil”… met deze eenvoudige woorden in de kerk wordt het sacrament van het huwelijk voltrokken. Zoals mijn eerste pastoor zei: “eigenlijk spreken een man en een vrouw dat voor de derde keer uit naar elkaar. De tweede keer was in het gemeentehuis, een belangrijke gebeurtenis omdat ze daarmee de rechten en plichten vanuit en naar de samenleving op zich nemen. Maar die eerste keer - vaak in het verborgene - was het belangrijkste omdat ze toen uit vrije wil zich naar elkaar keerden.”
Ziekenzalving,
De priester brengt de Heilige olie aan op het voorhoofd en op de handen met de woorden: Moge onze Heer Jezus Christus door deze heilige zalving en door Zijn liefdevolle barmhartigheid u bijstaan met de genade van Zijn Heilige Geest.
Uitvaart,
Iedereen kan vragen om een kerkelijke uitvaart (avondwake, viering, begrafenis, crematie) met dien verstande dat van te voren duidelijk is wat de Kerk dan aanbiedt: het afscheid nemen in het teken en licht van het lijden, sterven en verrijzen van onze Heer Jezus Christus. Het licht van het geloof mag schijnen over het leven van de dierbare en als zodanig komt ook het leven van de gestorvene ter sprake. In de keuze van liederen, Schriftlezingen en een persoonlijk woord krijgt de viering een persoonlijk karakter.