Vandaag vieren we Hemelvaart en is er om 10.00 uur een eucharistieviering te volgen via live-streaming vanuit de Sint Nicolaas kerk te Schalkhaar. Hemelvaartsdag valt altijd op een donderdag, veertig dagen na Pasen en tien dagen vóór Pinksteren.

hemelvaartsdagDe Hemelvaart van Jezus luidt voor zijn leerlingen een nieuwe fase in ze zullen nog vaak aan hem terugdenken en herinneringen uitwisselen. Er zal gelachen worden en er zullen misschien wel tranen vloeien, zoals dat gaat bij een afscheid. Maar een ding is zeker: ze mogen niet bij de pakken neerzitten, niet naar boven blijven staren. En waarom zouden ze ook? Jezus is immers niet voorgoed weg. Hij is in de hemel opgenomen en dus overal en altijd ben hen. Dat is de boodschap van Hemelvaartsdag: Jezus is niet langer aan tijd en plaats gebonden, maar hij is op een nieuwe manier aanwezig bij zijn leerlingen en daarmee ook bij ons.
Hemelvaart 2020 verloopt geheel anders door de Coronacrisis. Het weer is prachtig, maar we mogen er niet massaal met z’n allen op uit om te fietsen, te wandelen en daarbij zijn de terrasjes ook nog eens gesloten.
Ik wens u allen een fijne Hemelvaartsdag en laten we vandaag extra een beetje op elkaar letten zodat iedereen gezond blijft.