Schrijf u in op onze nieuwsbrief. De nieuwsbrief verschijnt tussen twee edities van 't Zout

Meester Geertshuis in Deventer

Midden in het levendige centrum van Deventer staat het Meester Geertshuis.
De deur staat er altijd open. Als een gastvrije huiskamer, waar mensen even op adem kunnen komen. Een plek waar je kunt zijn wie je bent. Waar aandacht is voor wat bezoekers beweegt en bezielt. Of het nu gaat om mooie of om teleurstellende ervaringen.

Immers, in een samenleving die steeds ingewikkelder en onpersoonlijker wordt, valt het niet altijd mee om je staande te houden. Zeker als je weinig geld hebt, als je geen vrienden of familie hebt op wie je kunt terugvallen, of als je gevlucht bent naar ons land.
Dan is het goed om mensen te ontmoeten die voor jou openstaan. Die jou steunen en jou inspireren om met anderen te delen en kracht te hervinden om verder te gaan.

Een plek waar vrijwilligers en een beroepskracht jou zo nodig doorverwijzen om passende ondersteuning te vinden.

Activiteiten

Inloop: Maandag, Woensdag, Vrijdag, Zaterdag, Tijd: 13.30-16.00 uur.
Pot van Geert: Samen koken en eten: elke dinsdagavond van 18.00-19.30 uur.
De Zoete Inval: Inloop voor vrouwen: elke donderdag van 13.30 - 16.00 uur.
Vrouwengroep: elke maandagochtend van 10.00 tot 12.00 uur.
Open Atelier: elke maandagmiddag van 14.00-16.00 uur

En verder: Vakantieweek, Bookcrossing, Spreekuur voor hulpvragen, BudgetCoach, Manegestraat en magiSTRAATSviering

Krachtvoer! Voor werkzoekenden

Ben je je baan kwijt? Dat betekent narigheid! Kom naar Krachtvoer in het Meester Geertshuis. Krachtvoer  staat voor een stevig ontbijt gevolgd door een prikkelend programma. Met ont-moeten, nieuwe energie opdoen, nieuwe kansen zien. Bedoeld voor ieder die werkzoekend is, jong of oud.
Donderdag 23 juni van 9.00 tot 11.30 uur, Assenstraat 20, Deventer.
Aanmelding  (verplicht ivm het ontbijt) : henk-jan@meestergeertshuis.nl, 0646166193.

- - -

Kijk voor alle informatie over de activiteiten op: www.meestergeertshuis.nl/agenda.php

Het Meester Geertshuis steunen?

 
mrgrtshs burgem

Vrijwilligers gezocht

Meester Geertshuis zoekt vrijwilligers voor het spreekuur
In het Meester Geertshuis is elke woensdag het spreekuur voor hulpvragen geopend. Mensen kunnen zonder afspraak langskomen met specifieke vragen. Vrijwilligers, die werken in teams van twee personen, gaan met hen in gesprek en bieden een helpende hand. Door de toename van het aantal hulpvragen zijn wij op zoek naar versterking van het team. Wij bieden een goede werksfeer, een inwerkperiode en begeleiding. We vragen van je dat je belangstelling voor mensen hebt, en  beschikbaar bent op woensdag van 10.30 tot 14.00 uur. Meer weten? Bel of mail met Henk-Jan Gosseling, 0646166193, henk-jan@meestergeertshuis.nl.

Wij zoeken ook vrijwilligers voor de zondagmiddaginloop en bij het Project Budgetcoach. Voor meer informatie: Ceciel Funnekotter: 06-43986626

Kunt u niet actief zijn, maar wilt u extra activiteiten mogelijk maken, dan is een gift meer dan welkom op banknummer NL40 RABO 01327 15317, ten name van de Stichting Meester Geertshuis.
Ook kunt u Vriend van het Meester Geertshuis worden, lees hier meer.
Zie ook de informatie over onze ANBI-status.

Het Meester Geertshuis is een diaconaal ontmoetingscentrum in het hart van Deventer. Aandacht, inspiratie en een helpende hand zijn de kernwoorden. We zijn geïnteresseerd in wat mensen beweegt en bezield en laten ons inspireren door het gedachtegoed van Geert Groote.

Openingstijden

Maandag: 13:30 tot 16:00 uur.
Dinsdag: gesloten
Woensdag: 13:30 tot 16:00 uur.
Donderdag gesloten
Vrijdag: 13:30 tot 16:00 uur.
Zaterdag: 13:30 tot 16:00 uur.

Meer informatie vindt u op de website van het Meester Geertshuis: www.meestergeertshuis.nl

Contactgegevens

Assenstraat 20       
7411 JT  Deventer
0570-613340

e-mailadres: info@meestergeertshuis.nl
website: www.meestergeertshuis.nl
hyves: http://meestergh.hyves.nl/
Facebook: klik hier

 

Vrouwengroep: Samen sta je sterker

“Mijn week begint goed, hier tussen de andere vrouwen waar ik mijn verhaal kwijt kan”, zegt Marja, bezoekster van de vrouwengroep in het Meester Geertshuis. Na een korte zomerstop, gaat de vrouwengroep begin september weer van start. Elke maandagochtend komen gemiddeld zo'n 8 vrouwen bij elkaar voor een goed gesprek, een leuke activiteit of voor mindfulness oefeningen.

 
20120316sany1910100 o 1000p vrouwen 350p.1

Kun jij de steun van andere vrouwen goed gebruiken? Kom dan eens kennismaken. De ene week voeren we gesprekken bij de koffie of doen we samen een activiteit.  De andere week doen we mindfulness oefeningen onder deskundige begeleiding. Dit om stress te verminderen en de concentratie te verbeteren.

De groep komt elke maandag van 10.00 tot 12.00 bij elkaar aan de Assenstraat 20 in Deventer.

Deelname is gratis. Voor meer informatie: 0570 - 613340, info@meestergeertshuis.nl of kijk op de website: www.meestergeertshuis.nl.