Herberg van Ars

Rielerweg 110
7416 ZJ Deventer
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
mobiel: 06 57751146

Contactpersoon: Jos Egberts

De Herberg van Ars verbonden met Speeltuin-en wijkcentrum De Driehoek.

Alle activiteiten worden voortgezet. 

Per 1 september 2015 is De Herberg van Ars gehuisvest in Speeltuin-en wijkcentrum De Driehoek met zicht op de (pastorie van de) Joannes Vianney, haar oorspronkelijke plaats. Deze verhuizing was nodig vanwege de verkoop van de kerk en de pastorie. Alle activiteiten die de Herberg organiseert worden echter op de nieuwe locatie voortgezet. Daarmee blijft De Herberg dichtbij de buurt en zichtbaar in de wijk Voorstad-Oost.

Ontmoetingsplek in de wijk

De Herberg is een plek waar je kunt ontmoeten, een plek waar je zomaar even binnen kunt lopen voor een gesprekje, voor een kopje koffie of om gewoon even tot jezelf te komen, waar je een luisterend oor vindt om te praten over dingen die je belangrijk vindt, waar je ook je medewijkbewoners kunt treffen voor een gezellig samenzijn. De Herberg, een vertrouwde omgeving, waar mensen elkaar respecteren en waarderen om wie ze zijn.

Koffieochtenden in de Herberg van Ars

herberg groep koffie.jpg

Wilt u even een praatje maken met een buurtgenoot, gezellig een kopje koffie of  thee komen drinken of gewoon even een krantje te lezen? Loop gerust binnen op de koffieochtenden.

Wanneer: op woensdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur.

Vertrouwelijk gesprek

De Herberg is een ontmoetingsplek voor een persoonlijk, vertrouwelijk gesprek als u daar behoefte aan heeft. In dit gesprek kunnen de ‘herbergiers’ u met raad en daad terzijde staan en u meehelpen bij het oplossen van persoonlijke situaties. Ook kunnen zij u de weg wijzen naar andere instanties, zoals de gemeente, het Meester Geertshuis en de sociale wijkteams.

 herberg koffietafel

De herbergiers

De ‘Herberg van Ars’ is een diaconaal project, dat door middel van ‘even buurten in de Vianney’ het buurtpastoraat concreet vorm wil geven. Het wordt geleid door een werkgroep. De herbergiers zijn allemaal vrijwilligers, enthousiaste en bevlogen mensen. Midden op de foto: contactpersoon Jos Egberts. Zie voor meer achtergrond verderop op deze pagina.

Activiteiten in de Herberg van Ars

Activiteiten in de Herberg van Ars

Wekelijks

Koffieochtend – elke woensdag van 10.00 tot 12.00 uur
Gezelligheid en ontmoeten onder het genot van een kopje koffie

Handwerkmiddag – elke donderdag van 14.00 tot 16.00 uur
Samen bezig zijn met diverse handwerktechnieken als breien, haken, naaien.
Kleine verstelwerkjes kan men zelf (eventueel onder begeleiding) aanpakken.

Maandelijks

Herbergvieringen – elke 1e en 3e zaterdag van de maand van 17.00 tot 18.00 uur afsluitend een soep/broodmaaltijd
Samen vieren, elkaar ontmoeten en samen eten.

Filmavond met napraten – elke 1e woensdagavond van de maand van 19.30 tot 22.00 uur

 

 

Joannes Vianney en Jezus

joannes vianney 200p

De patroonheilige Joannes Vianney was pastoor in het kleine Franse dorpje Ars. Vanuit zijn geloof stond hij midden in de samenleving en had hij oog en oor voor de noden en problemen van de medemens. Hij had belangenloze aandacht voor de mensen in zijn omgeving en respecteerde hun waardigheid en zeggenschap over geloof en ongeloof. Deze aandacht werkte heilzaam.

In deze gedachtegang wil De Herberg van Ars mensen bij elkaar brengen en hen met elkaar verbinden. Wat hier uit voortvloeit, bepaalt wat er verder gaat gebeuren. De vrijwilligers laten zich inspireren door de boodschap van Jezus en willen een bijdrage leveren aan het welzijn van mensen in de wijken rondom de voormalige Vianney.

Dit doen zij door de Herberg van Ars die sinds 1 september 2015 gehuisvest is in Speeltuin De Driehoek, open te stellen - iedereen is welkom - en zelf ook op bezoek te gaan in de wijken. Ze willen mensen ontmoeten, contacten leggen, vriendschappen aangaan en zo een bijdrage leveren aan een omgeving waarin het fijn is om te leven.

Misschien leiden deze ontmoetingen (op den duur) ook tot ontmoeting en contact met God. In welke vorm dan ook, kan dat dan samen gevierd worden.