Jonge kerk algemeen

Hier vind je allerlei informatie over wat er in de parochie en daar buiten te doen is voor kinderen en jongeren, met nieuws en activiteiten.

Voor kinderen en jongeren is er van alles te doen in en rondom de kerk. Veel activiteiten worden centraal georganiseerd in een van de Geloofscentra. Ons bisdom organiseert ook allerlei activiteiten die leuk zijn om bij te wonen. Deze activiteiten nemen we zoveel mogelijk op op deze pagina, maar zelf ook regelmatig op www.jongaartsbisdom.nl.

Het aartsbisdom organiseert elke zomer ook leuke zomerkampen voor alle leeftijden.  

 

Organiseer je ook iets voor kinderen of jongeren en geloof,  laat het dan weten. Ben je bij een activiteit van de kerk aanwezig geweest en vond je het leuk, maak er dan een verslagje van en stuur het op naar pastor Gauthier de Bekker.  Dan kan het hier op de website geplaatst worden!

Gezinszondagen

De gezinszondagen organiseren we voor alle gezinnen in onze parochie. Het begint met een kindvriendelijke eucharistieviering om 10.30 uur in de Broederenkerk.

Acolieten en misdienaars

Acolieten en misdienaars zijn de helpers van de pastoor en van de andere voorgangers tijdens de vieringen in de kerk.

Kerk op schoot

Op deze pagina worden op dit moment geen nieuwe thuisvieringen toegevoegd. U kunt wel nog steeds vieringen uit het archief gebruiken!

Jeugd- en jongerenkoren

Met veel enthousiasme zijn in onze parochie een aantal kinder- en jeugdkoren actief, verspreid over de verschillende geloofscentra.

Wereldjongerendagen

De Wereldjongerendagen (WJD) is het grootste internationale jongerenevenement ter wereld. Honderdduizenden jongeren, overal vandaan, komen bij elkaar om samen het katholieke geloof te vieren.

Taizé

Taizé is een kleine broedergemeenschap in midden Frankrijk, waar jaarlijks duizenden jongeren naar toe trekken voor een verblijf van een week, soms langer, soms iets korter.

Tarcisiusdag

Een geslaagde Tarcisiusdag voor de acolieten en misdienaars van H.Kruis-en H.Lebuinusparochie.

Jongerenpastoraat

Jong Aartsbisdom Utrecht organiseert verschillende jongerenactiviteiten door het jaar heen.