Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Bathmenseweg 35, 7434 PX Lettele.winter
telefoon: 0570-551269
secretariaat: 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kerkbalans:  NL 75 RABO 0146203798,  Misintenties: NL 30 RABO 0163837074. 
Openingstijden van de kerk: De kerk is elke dag open van 9 uur tot 16.00 uur.

 

                                             facebook   youtube 


Dodenherdenking,kranskopie
Wij vragen u om op 4 mei (vanaf 17.30) de vlag halfstok te hangen. Op 5 mei kan deze in top om 76 jaar vrijheid te herdenken. Het Plaatselijk Belang en de werkgroep 4 mei leggen een krans bij het monument. U kunt tussen 18.00 uur en 19.30 uur uw eigen bloemen in de vazen plaatsen die klaar staan. De voorkeur gaat uit naar onverpakte bloemen. Voor wie dat wil is er tussen 18.00 en 19.30 uur een kopje ‘koffie/thee to go’ af te halen bij café restaurant De Koerkamp. Vlak voor 20.00 uur en de 2 minuten stilte zal vanuit de toren van de kerk ‘The Last Post’ geblazen worden. Dit zal tot in de verre omtrek te horen zijn. 
Hierbij de tekst die Marcel te Riele eerder vanmiddag heeft uitgesproken bij het monument op 4 mei om 6 uur. 


zondag 9 mei 9.00 uur, gebedsviering, Marijke de Brouwer en Betsie Leerkes, samenzang.
Woensdag 12 mei 9.00 uur, gebedsviering door Elsberth, live op facebook en kerkradio,   facebook2

Hemelvaartsdag, hemel
Ook dit jaar is vanwege corona geen fietstocht van de gezamelijke kerken Bathmen, Okkenbroek en Lettele. Wel is er een oecumenische viering op 13 mei om 10.00 uur, dit kunt u volgen via live-stream op kerkdienstgemist.nl

vrijdag 14 mei 9.00 uur, eucharistieviering, pastor Fons Zandbelt, live mee kijken.
zaterdag 15 mei 19.00 uur, eucharistieviering, pastor Fons Zandbelt, koor Voce Magna.


Pater Jan Brinkhof,jan
In mei aanstaande is pater Jan Brinkhof 40 jaar werkzaam in Peru. Hij vindt dit een mooie gelegenheid om iedereen te bedanken, die hem de afgelopen 40 jaar heeft gesteund, zowel in gebed als financieel. Ook wil hij iets vertellen over zijn werkzaamheden daar. (Zie deze brief en lees verder.)


Vrijwilligers,webbe
“Een team vrijwilligers van de St. Nicolaaskerk in Lettele verzorgt al maanden een gebedsdienst op iedere woensdagochtend om 9.00 uur. Een korte viering, met teksten en gebeden, om de saamhorigheid van onze geloofsgemeenschap te ondersteunen in covid-tijd. Een mooi moment om in deze soms onwerkelijke tijd even tot bezinning te komen. U kunt deze dienst meteen volgen op facebook via de site van Nicolaaskerk Lettele. Daar staan de komende vieringen. Als u klikt op het kopje Facebook, kunt u de viering live streamen of ook later nog bekijken”


65U kunt hier online reserveren voor de vieringen in de weekend, de reserveringen worden zaterdagmiddag rond 16.00 uur afgesloten.
(Kies een viering, vul naam en alles in,  Versturen)


Paaskaars 2021,paaskaars1
Een van de oudste tekens is het Chi Ro- monogram. Chi is de letter X, Rho de letter P; de X en de P zijn de eerste twee letters van het Griekse woord Christos. Het symbool werd vaak gebruikt als inscriptie in catacomben en graven. Hoewel het symbool geen letterlijk kruis is, refereert het er wel naar.
Brood en beker staan symbool voor het lichaam en bloed van Christus.

 


 

Parochievoorgangers,
Vanaf 1 april worden twee weekendvieringen door het pastoraal team in onze parochiekerk gehouden. Overige weekendvieringen door parochiaanvoorgangers. Een bijzonder welkom aan Marlies ter Horst, die ertoe bereid is om ook weer voor te gaan in de gebedsvieringen.


Beste medeparochianen,kerk1
Wij als coördinatoren van onze parochielocatie hebben onlangs een verzoenend gesprek gehad met een afvaardiging van het parochie bestuur en pastoraal team; dit n.a.v. het bericht `kerksluiting 2025`. Tijdens het gesprek met de voorzitter en vicevoorzitter zijn er harde woorden gevallen, dit hebben wij in een constructief gesprek kunnen uitspreken, en zijn de pijnpunten weggenomen. Ook voor de parochianen was het moeilijk, om zo het nieuws te moeten horen. Dat is het gevolg van de Corona maatregel, je kunt niet met elkaar in gesprek komen. Daarom was het niet mogelijk om een parochieavond te houden. Wij hopen nu in goed overleg verder samen te kunnen werken tot 1 januari 2025.Wij als coördinatoren zijn wel bezig om een werkgroep samen te stellen, richting de toekomst. De eerste gesprekken zijn geweest met de Vrienden van de H. Nicolaas kerk te Lettele en 2 leden van het Plaatselijk Belang. Ook hopen wij, dat u met uw kerkbijdrage, financieel blijft steunen. Mocht het zo zijn, dat er een tekort aan vrijwilligers ontstaat of dat de opbrengst van de kerkbijdrage zo laag is, dat de dagelijkse vaste lasten hier niet uit voldaan kunnen worden, dan kan het parochie bestuur alsnog overwegen, eerder dan 1 januari 2025 te stoppen met vieringen in Lettele. Het parochie bestuur liet zelfs weten, dat als het kerkbezoek toeneemt, er voldoende vrijwilligers zijn en de kerkbijdrage voldoende is voor het financieel in stand houden van de kerk, er misschien nog wel mogelijkheden zijn om open te blijven.
Een dringend verzoek aan u allen om loyaal te blijven aan onze locatie en uw verantwoording te nemen, zodat wij voorlopig in Lettele kunnen blijven samenkomen en vieren.
Coördinatoren geloofsgemeenschap H. Nicolaaskerk Lettele.


Kandidaat Werkgroep Pastoraat,
De Werkgroep Pastoraat heeft Hanneke Miedema bereid gevonden zich kandidaat te stellen in de Werkgroep Pastoraat. De keuze die de Werkgroep Pastoraat gemaakt heeft geeft haar alle vertrouwen in een goede samenwerking.


Vieringen in de meimaand,maria
In deze onzekere coronatijd is nog niet duidelijk hoe de Maria- viering in de Meimaand wordt gevierd. Ook de Hemelvaartviering met de daarbij horende fietstocht en de Openluchtviering samen met de drie kerken wordt nog bekeken hoe deze wordt georganiseerd. Zodra hierover meer duidelijkheid is wordt dit vermeld in`t Zout.
 


Lourdes Grot Webcam,lourdesgrot
TV Lourdes is de officiële Live TV webservice van de Heiligdommen van Onze Lieve Vrouw van Lourdes. Webcambeelden uitzenden 24 uur per dag, 7 dagen per week, rechtstreeks vanuit Lourdes.

 


Wonen er mensen in de hemel, die je soms graag zou willen zien.
Als is het maar voor heel even, al kon het maar een minuutje of tien.kruisje10
Of een keer ‘n mail of appje te sturen, 
Soms is het gemis zo overweldigend en is het verdriet haast niet te doen.
Toch zijn deze mensen altijd bij je.
Al is de afstand naar de hemel nog zo groot. In je hart kun je altijd samen zijn…
Johan Obdeijn, overleden 80 jaar op 23 maart 2021, de viering is terug tekijken via: www.renshulman.nl/afscheid-johan-obdeijn.
Tonnie Westerbeek, overleden 88 jaar op 23 december 2020,

Piet Huijsmans, overleden 89 jaar op 20 oktober 2020, 
Conny de Bakker-van der Horst, overleden 74 jaar op 15 oktober 2020, 
Anton ten Have, overleden 97 jaar op 13 augustus 2020,

Willy Obdeijn, overleden 85 jaar op 7 augustus 2020,
Zie verder bij overleden.

Nieuws

Heilige Lebuinus Parochie...

261
De Lebuinusparochie gaat een nieuwe toekomst tegemoet, waarin heel veel dingen gaan veranderen....
Lees meer