Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Bathmenseweg 35, 7434 PX Lettele.Kerk lettele
telefoon: 0570-551269
secretariaat: 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kerkbalans:  NL 75 RABO 0146203798,  Misintenties: NL 30 RABO 0163837074. 
Openingstijden van de kerk: De kerk is elke dag open van 9 uur tot 16.00 uur.


                                   nieuws  Het Zout zal opnieuw verschijnen op 15 juli.                                              facebook   youtube 


Zondag 27 septenber om 9.00 uur, eucharistie viering,
voorgangers G. Nijland.
 


Dit werd zondag voor gelezen in de gebedsviering door Marijke de Bouwer. Om de vrijwilligers van de zonnebloem te bedanken.
Vrijwilliger

ol liefde staan ze voor ons klaar
espect verdienen ze, het hele jaar
IJ verig in hun liefde, en oprecht
ensen vervullen, nog voor iemand iets heeft gezegdzon
emand aandacht geven, doorbreken het isolement
iefdevol worden we door hen verwend
achen, troosten, een knuffel…. Wie heeft er soms geen behoefte aan
ets wat gewaardeerd wordt, zowel bij een lach als bij een traan
en zon die door de wolken breekt, een arm
ond je schouder geslagen , dat is fijn
uper, lieve mensen, dat jullie er zijn


Kerkhofgroep,
Eindelijk na een rustpauze vanwege de Corona ontmoetten op 18 juni jl. de leden van de kerkhofgroep voor het eerst elkaar weer en uiteraard op 1,5 meter afstand. Om de drie weken wordt de begraafplaats flink aangepakt en soms ook nog tussendoor. Er wordt geschoffeld en blad geharkt en twee keer per jaar rond het kerkhof de beukenhagen bijgeknipt. Het gazon in de pastorie- tuin en rondom de kerk wordt wekelijks keurig bijgehouden en als het nodig is gemaaid. Met Allerzielen wordt jaarlijks door de kerkhofgroep de verlichting naar het kerkhof aangelegd, met hulp van een deskundige. Deze vrijwilligers worden dan ook zeer gewaardeerd in onze geloofsgemeenschap en na gedane arbeid getrakteerd op koffie met krentenbrood.

koffie


 Oproep, 
In verband met het vertrek van enkele vrijwilligers op het parochiesecretariaat zijn wij naarstig op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Om openstellen van het secretariaat te kunnen blijven aanbieden is extra ondersteuning nodig. Heb je tijd en vind je dit ook belangrijk voor onze parochie, meld je dan graag aan op ons mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Een dankjewel in de Corona-tijd,
Wij kunnen weer met een beperkt aantal mensen naar de kerk. Een woord van dank aan een aantal enthousiaste vrijwilligers is op z'n plaats. Wij willen hen bedanken voor de trouwe inzet en creativiteit in de eerste maanden dat zij iets hebben kunnen betekenen voor de luisteraars thuis die in bezit zijn van een kerkradio. Ook meldden zich spontaan kinderen en volwassenen aan om te gaan zingen. De luisteraars baden mee in de dagelijkse meditatie om hoop te putten in deze onzekere en angstige tijd. Meer dan ooit hebben velen onder ons laten zien, verbonden te zijn met elkaar om de wereld weer een stukje mooier te maken door hulp te bieden aan de medemens.


De kerk in het nieuws, bijeenkomst woensdag 4 november - Nicolaas, Lettele
Deze visie is het afgelopen jaren al een aantal keren gedeeld en besproken met de coördinatoren, maar door de Corona-crisis is het proces enige tijd stil komen te staan. Het parochiebestuur en het pastoraal team gaan nu de volgende stappen zetten. De afgelopen maanden is er al de nodige reuring gekomen door berichten in de media over de ontwikkelingen in onze buurparochie Heilig Kruis. In die parochie (met hetzelfde pastorale team als bij ons) is een parallelle ontwikkeling gaande met het verschil dat ze daar niet eerder een herstructurering hebben gekend zoals de Heilige Lebuinus Parochie in 2014. In de krant heeft u al kunnen lezen dat ook in onze parochie er weer veranderingen aanstaande zijn (zoals ook gemeld in 't Zout van november 2019). Eigenlijk geen nieuwe informatie, maar tegelijkertijd maakt het sommige parochianen wel onrustig. Het gaat immers ook over de ons zo dierbare kerkgebouwen!

Informatie en communicatie bijeenkomst,
Graag willen we u laten weten hoe we de komende maanden verder gaan en wanneer we met u in gesprek gaan:kerk2016
Informatiebijeenkomsten voor de geloofscentra (eind oktober / begin november):
Dinsdag 27 oktober - Engelbert, Boerhaar-Wijhe
Donderdag 29 oktober - Nicolaas, Schalkhaar
Dinsdag 3 november-Willibrord, Boskamp
Woensdag 4 november - Nicolaas, Lettele
Donderdag 5 november - Broederen, Deventer
Titus Brandsma Huis, Deventer - datum bij ter perse gaan nog niet bekend

U bent van harte welkom op deze informatie-avonden. De avonden zullen waarschijnlijk in de kerken gehouden worden vanwege de Corona-maatregelen. Het zijn geen gemakkelijke tijden voor de kerk. Toch laten we niet het hoofd zakken omdat we ervan overtuigd zijn dat we een kostbaar en mooi geloof hebben. Voor dat geloof en voor de kerk willen we ons blijven inzetten. Vertrouwend op Gods zegen blijven we werken aan een vitale RK-kerk in Salland.
Parochiebestuur en pastoraal team.


 Dirigent gezocht in Lettele,zing
De gemengde zangvereniging Voce Magna in Lettele bestaat in november 50 jaar. Dit gaat gevierd worden maar er hangt ook een donkere wolk boven het feest. De dirigent Gerrit Ruiter stopt dan met de begeleiding van het koor.  Hij heeft het koor 26 jaar begeleid met passie en plezier. Wij zoeken nu per november of zo spoedig mogelijk daarna, een opvolger. Het koor heeft één vaste organiste, er zingen vijf heren en elf dames. Het repertoire is Nederlandstalig en Latijn. De oefen lokatie is CR de Koerkamp in Lettele en de repetitie tijd is woensdag van 20 tot 21.45 uur. In overleg kan dit veranderen. Hebt u belangstelling of kent u iemand die mogelijk belangstelling heeft om ons koor te gaan begeleiden dan kunt u contact opnemen met het secretariaat Pauline Ypma-Varwijk, email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0570-551709.


Dit jaar geen religieuze markt in Lettele ....beeld
Jaarlijks organiseert het bestuur van de Vrienden van de Heilige Nicolaaskerkte Lettele een religieuze markt tijdens de Lettelse Kermis in het eerste weekend van augustus. Helaas gaat de markt in 2020 niet door. Dit omwille van de veiligheid voor de ouderen die de spullen meestal inbrengen, de betrokken vrijwilligers en de bezoekers van de markt. De goederen voor deze markt zullen vooralsnog in de eigen opslag moeten blijven. In 2021 hopen we u weer te verwelkomen!


U bent weer welkom in de door de weekse vieringen, fons zandbelt
Vrijdag 9.00 uur eucharistieviering door pastor Fons Zandbelt, je kun ook weer te communie. 
U hoeft zich voor door de weekse vieringen niet vooraf aan te melden, maar uw naam en een mailadres of telefoonnumer wordt wel geregistreerd. Dit is ook horen via de kerkradio.


 Iedereen kan in het weekend de Eucharistieviering om 10.30 uur live meekijken op  Youtube.com RK-overijssel zuidwest  


Gebed en zang in de mei maand...
Ontzettend mooi en ontroerend zongen de kinderen niet in een koortje maar alleen,
Om alle video’s terug te kijken van de Maria maand mei, ga dan naar Youtube, Nicolaaskerk Lettele...
samen1


We blijven maar zoeken naar woorden want we weten niet hoe het is.
Maar we willen ieder laten weten, dat we aan jullie denken. kruisje
Thea te Riele-Beusekamp, overleden 53 jaar op 8 september 2020,
Anton ten Have, overleden 97 jaar op 13 augustus 2020,
Willy Obdeijn, overleden 85 jaar op 07 augustus 2020,
Joop Zwier, overleden op 29 juli 2020, 
Renë te Riele, overleden 56 jaar op 27 juni 2020,
Wim Westerbeek, overleden 83 jaar op 26 mei 2020,
Trees Brinkman-Oosterhuis, overleden 73 jaar op 15 mei 2020,
Ben van Oldeniel, overleden 83 jaar op 4 april 2020,
Diny Obdeijn-Walraven, overleden 81 jaar op 1 april 2020,


Bedevaart Rome eind september 2020,
Wilt u graag eens naar Rome, of wilt u deze mooie stad nog eens een keer bezoeken dan krijgt u nu de kans! Want eind september gaan we vanuit onze parochie samen met Marc Brinkhuis deze prachtige stad verkennen. Hebt u nu al belangstelling dan mag u dat al wel kenbaar maken bij Marc Brinkhuis, Adeline Schotgerrits of Johan Haverkamp.

Nieuws