Schrijf u in op onze nieuwsbrief. De nieuwsbrief verschijnt tussen twee edities van 't Zout

vlaghalf
Bathmenseweg 35, 7434 PX Lettele.
telefoon: 0570-551269
secretariaat: 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kerkbalans:  NL 75 RABO 0146203798
Misintenties: NL 30 RABO 0163837074

Openingstijden van de kerk: De kerk is elke dag open van 9 uur tot 16.00 uur.
 facebook     youtube  Mee kijken of later terug kijken.  

 


Kerkdiensten van deze week,
woensdag 30 november om 9.00 uur gebedsviering, voorganger Marijke.
vrijdag 2 december 9.00 uur, eucharistieviering, voorganger pastor Fons Zandbelt.
zaterdag 3 december 19.00 uur, eucharistieviering, voorganger pastor Gde Bekker en J. de Winter, Anne Pleizier en Julius de Winter, koor Voce Magna.


Kerstconcert Mannenkoor Germania, heeten
Op vrijdag 16 december 19.30 uur, geeft mannenkoor Germania uit Heeten een kerstconcert in de H. Nicolaaskerk in Lettele. Toegang is gratis, een vrije gift na afloop, om de onkosten te dekken, wordt zeer op prijs gesteld.


Een waar gebeurd verhaal, mijn Engeltje,engeltje1
Dit is het engeltje van brons niets apart, niet mooi, maar toch een waarde vol klein preuts engeltje. Dit engeltjes heb ik gekregen van mijn moeder, jaren had ik het in mijn nachtkasje die bij mijn bed stond, soms heel even nam ik het in de hand om toch even over dit engeltje na te denken. Je ben niet groot maar zo 3 cm maar toch gemakkelijk om mee te nemen in mijn broekzak, wat ik ook wel eens deed, als ik het weer voor de dag haalde glimpje je weer. Maar nu is de glans eraf omdat ons huis is afgebrand, alles in puin. Maar toch bleef je bij ons, zo klein als je bent. Na een halve dag zoeken in de omving van het nachtkasje tussen de puin, rommel en as vond ik je terug. Mijn engeltje niet mooi maar toch waarde vol, ik zou je niet graag willen missen.


Lebuinuspenning ,
Op zondag 13 november was het Parochiefeest Lebuinusdag in Broederenkerk in Deventer. Na de viering werden de Lebuinuspenningen uitgereikt! Een teken van bijzondere waardering van het pastoraal team en bestuur voor de bijzondere inspanningen van parochianen uit de hele parochie. Ook hebben er twee personen van de Nicolaaskerk uit Lettele de Lebuinuspenning in ontvangst mogen nemen. Dit waren Betsy Jansen en Rieky Westerbeek voor de vele jaren inzet voor onze kerk.

betsie jansen


Gebedsdienst op woensdagochtend 9.00 uur,wubbe
In het begin van de coronatijd, toen we maandenlang niet naar de kerk konden, is een kleine groep parochianen begonnen met een korte gebedsdienst (ca. 20 minuten) op woensdagochtend in onze kerk. In het begin mocht daar niemand bij aanwezig zijn. Er is blijkbaar toch behoefte aan zo'n dienst, deze dienst wordt opgenomen en op facebook gezet (onder Heilige Nicolaaskerk Lettele). Er kijken vaak tussen de 40 en 80 tot soms wel 100 personen mee. Daarom hebben we besloten deze diensten voorlopig voort te zetten. Maar nu mag u daarbij ook aanwezig zijn. Dus Welkom, op de woensdagochtend om 9:00 in de Sint Nicolaaskerk te Lettele.


Sint maarten, vrijdag 11 november,kinderen
Er werden weer allerlei activiteiten georganiseerd rondom het verhaal van SINT MAARTEN. Het jeugdkoor "The Youngest Voices" onder leiding van Rob van de Berg zong een aantal liederen. Ook werd er een mooi verhaal over Sint Maarten verteld door G. de Bekker, achter de Nicolaaskerk in het donker brachten de kinderen een mooi toneelstukje over Sint Maarten. 
(Video kijken, tik op de video)


Eerste H. Communie en het Vormsel,
De voorbereidingen voor de Eerste H. Communie en het Vormsel vinden in de parochie plaats op de Gezinszondagen.Logo gezinszondag
We starten aanstaande zondag 13 november met de voorbereidingen. Wilt u uw kind opgeven voor deelname, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij nemen dan verder contact met u op.


Lebuinusdag,
Op zondag 13 november is het weer Lebuinusdag. Een parochiefeest waar parochianen van alle locaties zijn uitgenodigd. Er is dan geen weekend viering in onze kerk.


Meezingen in het BOL-koor!!zang
Af en toe eens lekker zingen, samen met anderen, heerlijk. Maar je hebt geen tijd, geen gelegenheid om regelmatig in een koor met vaste repetities te zingen. Meld je dan aan voor een oecumenisch projektkoor van de kerken van Bathmen, Okkenbroek en Lettele, een BOL-koor. We willen af en toe een oecumenische dienst begeleiden waarin we samen ook voor andere dan de bekende liederen zouden kunnen kiezen. Liederen die niet in de GVL of in het Liedboek staan kunnen ons ook inspireren op weg naar Pasen, zoals liederen van Taizé, Iona, Huub Oosterhuis, gewoon wat we mooi vinden. De eerste gelegenheid dient zich aan op 25 februari 2023, zaterdagavond, tijdens de oecumenische vesper in dat eerste weekend van de veertigdagentijd. De leiding heeft Ingeborg van Dokkum, de organist en koorleider van de Dorpskerk in Bathmen. We denken 2 of hooguit 3 repetities te houden, in februari, ’s middags of ‘s avonds, in de Dorpskerk in Bathmen. Voor koffie en thee wordt gezorgd, deelname is gratis.
Eenieder die zich hierdoor voelt aangesproken, al dan niet lid van een koor, kan zich aanmelden bij Elsbeth Wubbe, van de vespergroep. email-adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. verdere informatie volgt later.


Oecomenische vespers, 12 en 26 november om 19.00 in de Dorpskerk in Bathmen,bol
Het tijdstip van oecumenische vespers is weer aangebroken. Deze worden voorbereid door leden van de kerken Lettele, Okkenbroek en Bathmen. Ze worden gehouden in de Dorpskerk in Bathmen op zaterdagavond. De vespers zijn een dankgebed voor de dag en meditatie voor de nacht die komen gaat. We bidden deze vespers in de periode vanaf oktober, tot Pasen. U bent van harte welkom, op zaterdagavond om 19.00 in de Dorpskerk in Bathmen, op: 22 oktober, 12 en 26 november, 10 december, 21 en 28 januari, 11 en 25 februari, 11 en 25 maart.


Voedselbank, DSC 1071a
Tijdens de advent, vanaf 28 november zamelen we weer samen voedsel in voor de voedselbank. Heeft u nog DE-waardepunten? Koffie is een luxe artikel dat niet vaak verkrijgbaar is bij de voedselbank. Door uw DE- waardepunten te schenken aan de voedselbank wordt een lekker kopje koffie voor nog meer mensen bereikbaar.

 


Kerkbalans 2022,
Hebt u nog geen bijdrage kerkbalans overgemaakt, doe het alsnog. De kerk heeft het door de Corona crisis en de hoge energieprijs ook zwaar. U kunt u bijdrage overmaken naar: NL 75 RABO 0146203798 Misschien bent u het vergeten of niet aan toegekomen, graag zien wij uw bijdrage tegemoet, en kunnen wij samen bouwen aan de toekomst. Zie het financieel overzicht in 't Zout van oktober op blz. 17. Alvast hartelijke dank voor uw bijdrage. Parochianen die bijgedragen hebben: fijn dat u meedoet. Bedankt.


Lettelenaar van het jaar 2022,betsie
Men kon kandidaten opgeven voor wie er de Lettelenaar van het jaar moet worden. De raad van wijzen heeft zich over de suggesties gebogen en de Lettelenaar van het jaar gekozen. Door het vele vrijwiligers werk dat zij doet ook in de kerk en dat is dit jaar 2022 Betsie Leerkes geworden.

 


Vrijwilligerswerk,

bedanktNamens onze geloofsgemeenschap willen wij de vier vrijwilligers die het afgelopen jaar zijn gestopt met hun werkzaamheden voor onze kerk hartelijk bedanken voor hun inzet en vrijwilligerswerk in onze geloofsgemeenschap. Het zijn de dames: Annie Aarnink-Oosterhuis. Rikie Klein Swormink, Miny te Boekhorst en Sia Kleine Koerkamp. Al deze vrijwilligers hebben de leeftijd van 83 jaar en ouder bereikt en geven de taak door aan de volgende generatie.


 Pater Jan Brinkhof,jan
In mei aanstaande is pater Jan Brinkhof 40 jaar werkzaam in Peru. Hij vindt dit een mooie gelegenheid om iedereen te bedanken, die hem de afgelopen 40 jaar heeft gesteund, zowel in gebed als financieel. Ook wil hij iets vertellen over zijn werkzaamheden daar. (Zie deze brief en lees verder.)

 


Lourdes Grot Webcam,lourdesgrot
TV Lourdes is de officiële Live TV webservice van de Heiligdommen van Onze Lieve Vrouw van Lourdes. Webcambeelden uitzenden 24 uur per dag, 7 dagen per week, rechtstreeks vanuit Lourdes.

 


Gedachte,
Glimlach…..Open je ogen…..Leef…..Ga door.
Herinner je mijn leven,
Treur er niet over, dat ik er niet meer ben.
Maar wees er blij over, dat ik een plaats had in je leven.

Gerrit Klein Swormink, geboren 10 mei 1935, overleden 5 noverber 2022.
Rudie Daggenvoorde, geboren 25 mei 1963, overleden 2 november 2022.
Leo Westerbeek, geboren 26 juli 1964, overleden 10 oktober 2022.
Wilhelmina Johanna Kolkman, Miny geboren, overleden op maandag 8 augustus 2022.
Marcel Bos, overleden 58 jarige leeftijd op maandag 18 juli 2022.
Egbertha Wilhelmina Achtereekte, Bets overleden 96 jarige leeftijd op zondag 17 juli 2022.
Jan Klein Koerkamp, overleden 74 jarige leeftijd op zondag 17 juli 2022.
Maria Theresia Hulman, Marietje, overleden vrijdag 1 juli-2022.
Mies ten Have-Jansen Holleboom,  overleden donderdag 7 april 2022.
Diny Huis in ’t Veld, overleden maandag 24 maart 2022.

Ben Buurman, overleden op woensdag 23 februari 2022.

Zie verder bij overleden.

Nieuws

Heilige Lebuinus Parochie...

1565
De Lebuinusparochie gaat een nieuwe toekomst tegemoet, waarin heel veel dingen gaan veranderen....
Lees meer