Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Bathmenseweg 35, 7434 PX Lettele.winter
telefoon: 0570-551269
secretariaat: 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kerkbalans:  NL 75 RABO 0146203798,  Misintenties: NL 30 RABO 0163837074. 
Openingstijden van de kerk: De kerk is elke dag open van 9 uur tot 16.00 uur.

65   Reserveren voor een vieringen in het weekend.

                                             facebook   youtube 


Woensdag 23 juni 9.00 uur, gebedsviering door Marijke, live op facebook en kerkradio,   facebook2
vrijdag 25 juni 9.00 uur, eucharistieviering, pastor Fons Zandbelt, live mee kijken.
zondag 27 juni 10.00 uur, oecumeneviering, parochiaanvoorganger, in de Dorpskerk in Bathmen, live meekijken (kerkbathmenokkenbroek.nl)

woensdag 23 juni 9.00 uur, gebedsviering door Marijke, live op facebook en kerkradio,
vrijdag 25 juni 9.00 uur, eucharistieviering, pastor Fons Zandbelt, live mee kijken.
zondag 27 juni 10.00 uur, gebedsviering, parochiaanvoorganger, oecumene.


 Voortgang Catechese in deze Coronatijd,
U vraagt zich mogelijk af hoe het toch gaat met de catechese in deze coronatijd. Graag willen Paulien en Jacqueline hier iets over vertellen. In het voorjaar van 2020 kwam alles stilkinderen te liggen i.v.m. de corona maatregelen. De vormselgroep heeft in oktober2020 alsnog het H. Vormsel kunnen ontvangen. Met de communiegroep zijn we in de loop van 2020 ook weer verder gegaan, helaas kwam dit traject opnieuw stil te liggen. Op 4 juli staat voor de communicantjes de viering gepland. Voortaan zal de voorbereiding voor het vormsel, de eerste communie en de catechese niet meer in Lettele plaatsvinden. De groep kinderen uit Lettele en andere dorpen die hier nog aan deelnam werd steeds kleiner. Het pastoraal team heeft daarop besloten om de catechese in 2020 centraal te gaan regelen. Omdat ook dit centrale programma niet kon doorgaan i.v.m. corona maatregels wordt aan de voorbereiding nu digitaal vorm gegeven. De vrijwilligers die normaal gesproken mee zouden helpen met het begeleiden van de groepen maken nu, onder begeleiding van pastoor Gauthier de Bekker en Helga Baars, stagiaire catecheet H. Kruisverheffing Raalte filmpjes die de kinderen thuis kunnen kijken. Hierin zijn ook opdrachten verwerkt, waar ze thuis aan kunnen werken samen met hun ouders. Het is natuurlijk jammer dat de kinderen elkaar niet kunnen ontmoeten en ook de begeleiding op afstand moet. Toch zijn we blij dat straks in juni /juli een mooie groep kinderen de eerste H. Communie en het sacrament van `t Vormsel kunnen ontvangen.


Catechese,
Voortgang catechese in deze coronatijd U vraagt zich mogelijk af hoe het toch gaat met de catechese in deze coronatijd. Graag willen Paulien en Jacqueline u hierover iets vertellen. In het voorjaar van 2020 kwam alles stil te liggen in verband met de coronamaatregelen. De vormselgroep heeft in oktober 2020 alsnog het heilig vormsel kunnen ontvangen. Met de communiegroep zijn we in de loop van 2020 ook weer verder gegaan. Helaas kwam dit traject opnieuw stil te liggen.

 


Versoepeling coronamaatregelen,
De kerken hebben een nieuwe regeling afgesproken, die erop neer komt, dat 10% van de zitplaatsen in de kerk bezet mag worden. Dit betekent, dat het aantal toegestane bezoekers bij een viering per kerk kan verschillen. Aanmelding en registratie is nog steeds verplicht. Bij het aanmelden ziet u vanzelf hoeveel mensen er toegelaten kunnen worden. Er wordt naar gestreefd om dan op zaterdag andersoortige vieringen te organiseren.
Gebedsdiensten op de woensdagochtend Een team vrijwilligers van de Nicolaaskerk in Lettele verzorgt al maanden een gebedsdienst op elke woensdagochtend om 9.00 uur. Dit is een korte viering, met teksten en gebeden om de saamhorigheid van onze geloofsgemeenschap te ondersteunen in covid-tijd. Een mooi moment om in deze soms onwerkelijke tijd even tot bezinning te komen. U kunt deze dienst meteen volgen op facebook en via de site van de Nicolaaskerk in Lettele. Als u klikt op het kopje Facebook, kunt u de viering livestreamen of ook later nog bekijken.


Openluchtviering 27 juni om 10.00 uur,buiten
Oecumenische Openluchtviering 2021, zal er op zondag 27 juni a.s. om 10.00 uur een oecumenische openluchtviering plaatsvinden. Jammer genoeg wordt deze dienst, door corona maatregelen niet in de open lucht gehouden, maar in de Dorpskerk in Bathmen. Er kunnen  echter ook een aantal kerkgangers in de kerk komen. Deze moeten zich wel aanmelden, zolang er plaats is via:  (kerkbathmenokkenbroek.nl)   Deze dienst is te volgen via "kerkdienstgemist", als live-stream, of ook later.


collecte,
Vastenactie en Roepingenzondag 2021 Dit jaar heeft de deurcollecte voor de Vastenactie € 134,40 opgebracht. Voor de Roepingenzondag een bedrag van € 71,50. 
Alle gevers hartelijke dank voor uw bijdrage.


Pater Jan Brinkhof,jan
In mei aanstaande is pater Jan Brinkhof 40 jaar werkzaam in Peru. Hij vindt dit een mooie gelegenheid om iedereen te bedanken, die hem de afgelopen 40 jaar heeft gesteund, zowel in gebed als financieel. Ook wil hij iets vertellen over zijn werkzaamheden daar. (Zie deze brief en lees verder.)

 


Lourdes Grot Webcam,lourdesgrot
TV Lourdes is de officiële Live TV webservice van de Heiligdommen van Onze Lieve Vrouw van Lourdes. Webcambeelden uitzenden 24 uur per dag, 7 dagen per week, rechtstreeks vanuit Lourdes.

 


Mooie Woorden,
Er wonen mensen in de hemel, Die je soms graag zou willen zien.lucht

Al is het maar voor heel even, al kon het maar een minuutje of tien.
Nog ene keer een berichtje sturen, nog enen keer een laatste zoen.
Soms is het gemis zo overweldigend en is het verdriet haast niet te doen.
Toch zijn deze mensen altijd bij je, al is de afstand naar de hemel nog zo groot.
In je hart kun je altijd samen zijn… Wand liefde stopt niet bij de dood!

Mariet Obdeijn-Schiphorst, overleden 82 jaar op 18 juni 2021, 
Johan Obdeijn, overleden 80 jaar op 23 maart 2021, de viering is terug tekijken via: www.renshulman.nl/afscheid-johan-obdeijn.
Tonnie Westerbeek, overleden 88 jaar op 23 december 2020,

Piet Huijsmans, overleden 89 jaar op 20 oktober 2020, 
Conny de Bakker-van der Horst, overleden 74 jaar op 15 oktober 2020, 
Anton ten Have, overleden 97 jaar op 13 augustus 2020,

Willy Obdeijn, overleden 85 jaar op 7 augustus 2020,
Zie verder bij overleden.

Nieuws

Heilige Lebuinus Parochie...

354
De Lebuinusparochie gaat een nieuwe toekomst tegemoet, waarin heel veel dingen gaan veranderen....
Lees meer