Schrijf u in op onze nieuwsbrief. De nieuwsbrief verschijnt tussen twee edities van 't Zout

vhs12


Timmermansweg 32,  7433 BL  Schalkhaar                                                                                                              
telefoon: 0570-622834
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Rekeningnr: Kerkbalans,   NL 91 RABO 0146203801 
Misintenties,   NL 38 RABO 0162443331

Secretariaat: dinsdag en donderdag 9.30-12.00 uur , In juli en augustus alleen op donderdagochtend geopend.
Contactpersoon webmaster en 't Zout: Bouwman - tel. 0570-6511 69
e-mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  facebook  


Iedere dinsdagmorgen om 9.30 uur is er een eucharistieviering in de H.Nicolaaskerk,
Elke morgen om 8.30 uur, van maandag tot en met donderdag is er in de Vredeskapel in Schalkhaar een morgengebed.


Gezinsviering  einde schooljaar 2021- 2022:
 Zondag 10 juli Eucharistieviering, voorganger pastor H. Limbeek en Lonneke Gunnink van den Berg , Koor: Youngest Voices XL


ziekenzalving 27 augustus 


INFORMATIEBIJEENKOMST over de toekomst van de H.Nicolaaskerk te Schalkhaar, in de H.Nicolaaskerk te Schalkhaar op 30 augustus van 20.00 tot 21.30 uur. Hierbij zullen vicaris Ronald Cornelissen, vicevoorzitter Theo Lam, penningmeester Harry Elshof, diaken Marc Brinkhuis en opbouwwerker Bernadet Albers aanwezig zijn. Wij hopen op veel belangstelling vanuit de geloofsgemeenschap.


Ontmoetingsviering. A.s. Dinsdag 21 juni is onze tweede ontmoetingsviering. De voorbereiding is alweer in volle gang.  We starten om 9.30 uur met een eucharistieviering. Vervolgens is er een gezellig samenzijn tot ±12.00 uur. Pastor Gauthier de Bekker zal deze ochtend leiden. Iedereen is van harte uitgenodigd. Onder het genot van koffie of thee met iets lekkers erbij, is het weer een ontmoeten waarin samenzijn de belangrijkste factor is.
Graag van tevoren aanmelden in verband met de catering.
Als u slecht ter been bent en niet zelfstandig naar de kerk kunt komen kan er vervoer voor u geregeld worden.
U kunt voor vervoer en aanmelding contact opnemen met het secretariaat op dinsdag en donderdagochtend van 9.30 uur tot 12.00 uur. telefoon 0570-62 28 34 emailadres:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Eerste Heilige Communie
eerste communie

Zondag 12 juni doen 24 kinderen uit de Lebuinus parochie de Eerste Heilige Communie. Deze plechtigheid vindt plaats in de Broederen kerk. We willen alle kinderen van harte feliciteren met dit heugelijke feit en ze een prachtige dag toewensen.


Een mooie opbrenst voor de kinderen in Oekraine.....                             
juni 04                        klik op deze nieuwsbrief


Ontmoetingsviering,
Drie keer per jaar zal er op de dinsdagochtend van 9.30 tot 12.00 uur een ontmoetingsbijeenkomst worden georganiseerd en wel op 15 maart, 21 juni en 18 oktober. De ochtend begint om 9.30 uur met een eucharistieviering. Vervolgens is er een gezellig samen zijn met koffie en iets lekkers. Iedere ochtend heeft een eigen thema. Aan de hand van dat thema zal iemand van het pastoraalteam met ons in gesprek gaan. Mocht u vanwege lichamelijke beperkingen moeilijk naar de kerk kunnen komen, geen nood wij gaan samen met u op zoek naar een oplossing.

Vooraf aanmelden is wel gewenst in verband met de catering. 
Aanmelden bij het secretariaat 0570- 62 28 34 op de dinsdag- of donderdagochtend van 9.30 uur tot 12.00 uur of online aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Palmpasen Jezus op de ezel begroeten in de Nicolaaskerkpalmpasen
De zondag voor Pasen vieren we de intocht van Jezus in Jerusalem. De kinderen worden 10 april uitgenodigd bij de eucharistieviering van 10.30 uur met hun mooi versierde Palmpasenstok. Met deze stok gaan ze Jezus op de ezel in de kerk begroeten.
Zaterdagochtend, 9 april om 10.00 uur, bieden we de kinderen aan om in Het Koetshuis hun meegenomen kruisstok te versieren. De versieringen worden door de werkgroep aangeboden, de stok graag zelf meenemen. Uiteraard zijn alle kinderen van harte uitgenodigd bij de eucharistieviering op Palmpasen met of zonder Palmpasenstok.
De kinderen die zaterdagochtend 9 april de Palmpasenstok in Het Koetshuis willen komen versieren moeten zich aanmeiden vóór 6 april online: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
telefonisch op dinsdag- donderdagochtend van 9.30 tot 12.00 uur 0570-62 28 34, lees meer klik op palmpasenstok.
Zondag 10 april Palmpasen 10.30 uur eucharistieviering, voorganger pastor Brummelhuis. Tijdens deze viering zal Jezus met ezel in de kerk begroet worden door o.a. de kinderen met de versierde Palm Pasenstok.inhuldiging Jezus

17 april 1ste paasdag 10.30 uur eucharistieviering,
Eerste Paasdag zal in de eucharistieviering van 10.30 uur het licht van Christus over de vier windstreken verdeeld worden. We hopen op veel kinderen in deze viering, zij mogen het licht van de Paaskaars symbolisch over de wereld verspreiden. Na de viering mogen de kleinste kinderen Paaseieren zoeken op het grasveldje in de tuin en de oudere kinderen mogen gaan speuren in het Pastoorsbosje.

Ontmoetingsvieringen 15 maart, 21 juni en 18 oktober,
Drie keer per jaar wordt er op de dinsdagochtend van 9.30 tot 12.00 uur een ontmoetingsbijeenkomst georganiseerd, en wel op 15 maart, 21 juni en 18 oktober. De ochtend begint om 9.30 uur met een eucharistieviering. Vervolgens is er een gezellig samen zijn met koffie en iets lekkers.
Elke ochtend heeft een eigen thema. Aan de hand van dat thema zal iemand van het pastoraal team met ons in gesprek gaan. Mocht u vanwege lichamelijke beperkingen moeilijk naar de kerk kunnen komen, geen nood, gaan wij samen met u op zoek naar een oplossing. Vooraf aanmelden is wel gewenst in verband met de catering.
Aanmelden bij het secretariaat 0570-62 28 34 op de dinsdag- of donderdagochtend van 9.30 uur tot
uur of online aanmelden kan ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


 Rommelmarkt,tafel
Heel fijn dat parochianen aan ons denken wanneer ze aan het opruimen gaan. Hoewel de rommelmarkt nog wel even op zich laat wachten, kunt u spulletjes elke dinsdagochtend van 9.30 tot 11.00 uur aan de achterkant van het Koetshuis (ruimte van de tuinploeg) inleveren. Mocht de dinsdagochtend een probleem zijn dan kunt u ook telefonisch een afspraak maken met Willie Hurenkamp, tel. 0570-627240.


 

 Actie Kerkbalans,balans
De actie Kerkbalans is weer van start gegaan. Veel vrijwilligers hebben bij de parochianen de bekende enveloppe in de bus laten glijden. Uw financiële steun hebben we hard nodig om alle pastorale taken uit te kunnen voeren en om onze prachtige Nicolaaskerk in de toekomst open te kunnen houden. Want de kerk dat zijn wij samen, ook op financieel gebied.
Het is ook mogelijk om met bijgevoegde brief met de QR-code uw kerkbijdrage te betalen.

 

Nieuws

Heilige Lebuinus Parochie...

918
De Lebuinusparochie gaat een nieuwe toekomst tegemoet, waarin heel veel dingen gaan veranderen....
Lees meer

Doop

1701
De eerste Zondag van advent (1 december) heeft een prachtig plechtigheid plaats gevonden.
Lees meer

Vrijwilligers gevraagd !

1922
Wij zijn naarstig op zoek naar vrijwilligers voor verschillende te vervullen taken binnen onze...
Lees meer