engelbert raam

Heilige Engelbert.
Foto: Glas in lood raam Maria kapel:
R.K.kerk Onze Lieve Vrouw
Onbevlekt Ontvangen te Wijhe

Logo 150 jaar klein

Schrijf u in op onze nieuwsbrief. De nieuwsbrief verschijnt tussen twee edities van 't Zout

Mariakapel Boerhaar

 Op zondag 7 mei om 9.30 uur is er op de Boerhaar een H. Mis waarin pastoor Cornelissen voorgaat. Na deze viering zal de pastoor deze kapel, gebouwd op  het kerkhof direkt achter de Willibrorduskerk, inzegenen.

De viering van 9.30 uur is extra hierop aangepast. Het Caeciliakoor zal ook haar medewerking verlenen.
Het zal een viering worden uit dankbaarheid aan Maria.
De kapel een plek waar je tot rust en bezinning kunt komen en een kaarsje voor Maria kunt opsteken.
Er ligt ook een intentieboek.Een plek, waar iedereen terecht kan en waar we de tekst van pastor Marinus van de Berg hoog in ’t vaandel houden “Je leeftijd, je afkomst, je huidskleur, je liefdes voorkeur, hoe en wie je ook bent, voor jou ben ik er. Als een moeder, als een arm om je heen, als een vlam in de nacht.
De kapel is dagelijks open.De kapel zal blijven en het rijksmonument uit 1912 blijft een kerk. “Als de kerken sluiten, dan hebben we in ieder geval deze kapel nog”.
Sluiting van de St. Willibrorduskerk staat voorlopig niet op de agenda.Een klein wonder is het wel, zowel de  genezing van Gerard van Gurp als de in rap tempo gebouwde zeer mooie kapel. Gerard was zeer ernstig ziek en dacht dat het afgelopen was, maar Maria had hem nog nodig voor deze kapel.
Ook z’n vrouw gaf hem de nodige steun en alle medewerking om deze kapel te bouwen en ook de vele, vele vrijwilligers en dat allemaal in deze zeer moeilijke tijden van oorlog en ontkerkelijking. Dat ons dit weer hoop mag geven en een vurig verlangen naar rustiger tijding.

We hopen, dat velen deze plek bezoeken en zullen er alles aan doen, dat dit ook bekendheid krijgt en behouden blijft.

“WEES GERUST…….IK BEN ER”