Nieuws

Wat is het nieuws van de Heilige Lebuinusparochie?

Zing je mee in het koor op 16 april (Bernadette viering)?

Op dinsdag 16 april komen de relieken van de H. Bernadette aan bij de Broederenkerk in Deventer. Om 19.00 uur vieren we een pontificale Hoogmis, want het is dan ook de Feestdag van de H. Bernadette!

Wil je graag meezingen in het koor van de viering van dinsdag 16 april om 19.00 uur? Van harte welkom!
We repeteren vandaag (donderdag 4 april) en vrijdag 12 april van 16.00 tot 17.00 uur in de Broederenkerk in Deventer. Kun je maar 1 keer repeteren? Geen probleem!
Op 16 april word je wel vanaf 18.00 uur in de kerk verwacht!
Het repertoire is niet ingewikkeld, geen vierstemmigheid, wel mooie Lourdesliederen.
Kom straks, of meld je even bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zingen Bernadette

Lees het hele bericht

Noveengebed tot O.L.Vrouw van Lourdes

Ter gelegenheid van het feit dat de relieken van de H.Bernadette Soubirous naar de Broederenkerk komen op 16,17 en 18 april 2024, heeft het pastoraal team een noveengebed .
Het mooiste is als u het gebed op maandag 8 april start.
Maar.... bidden kan en mag altijd, uiteraard!

Klik hier voor het boekje met het noveengebed

Lees het hele bericht

Paasgroet van de Aartsbisschop

Kardinaal Willem Eijk heeft een Paasgroet geschreven. Klik hier om deze te lezen.

Lees het hele bericht

Vier mee in deze Goede Week

Het Paastriduum begint bijna.
U bent van harte uitgenodigd om dit met ons mee te vieren! 

28 maart, 19.00 uur: Witte Donderdag, eucharistieviering
We vieren de instelling van de Eucharistie en het Priesterschap.

U bent welkom:
- in de Parochiekerk Broederen. Voorgangers zijn pastoor R. Cornelissen en pastoraal werker Lonneke Gunnink-van den Berg. Spirit zingt.
U bent welkom om lang houdbaar eten of producten als luiers, tandpasta enz mee te brengen als gave. Wij zorgen ervoor dat het goed terecht komt bij het Meester Geerts Huis.

- In de H.Nicolaaskerk in Schalkhaar. Voorganger is pastor G. de Bekker. Het Brugkoor zingt.

- In de basiliek van de H. Kruisverheffing in Raalte. Voorgangers zijn Mgr. H. Woorts en diaken Marc Brinkhuis.

29 maart, Goede Vrijdag

In de Parochiekerk Broederen:
09.00 uur: We bidden de Kruisweg
15.00 uur: Plechtigheden van Goede Vrijdag, met Kruisverering. U kunt hiervoor een bloem meebrengen. De bloemen worden verwerkt in de bloemversiering voor het Hoogfeest van Pasen.
20.00 uur tot 08.00 uur: Stille wake
In de nacht van Goede Vrijdag op Stille Zaterdag wordt er de hele nacht in stilte en gebed gewaakt bij het lege Tabernakel. Er zijn steeds minimaal 2 mensen aanwezig. U kunt aansluiten bij dit gebed.

Kruisweg bidden:
De Kruisweg wordt om 15.00 uur gebeden in de H. Willibrordkerk in Boskamp, in de H. Nicolaaskerk in Lettele, in de H. Nicolaaskerk in Schalkhaar en in de O.L.Vrouw Onbevlekt Ontvangen in Wijhe

Plechtigheden van Goede Vrijdag
-Parohiekerk Broederen om 15.00 uur, Voorganger is pastoor R. Cornelissen, het Caeciliakoor zingt
-H. Nicolaaskerk in Schalkhaar om 19.00 uur. Voorganger is pastor G. de Bekker, de Cantorij zingt.

Zaterdag 30 maart: Paaswake
Kom het grote feest met ons meevieren!

In de H. Nicolaaskerk in Schalkhaar: om 20.30 uur. Voorgangers pastor Gauthier de Bekker en diaken Fokko de Graaf. Het Brugkoor zingt.
In de basiliek van de H. Kruisverheffing in Raalte: om 20.30 uur. Voorgangers: Mgr H. Woorts en pastoraal werker Lonneke Gunnink-van den Berg

In de Parochiekerk Broederen: om 22.30 uur, Live uitgezonden door de KRO.
De kerk gaat open om 22.00 uur. Kom vooral meevieren in de kerk. Een goed gevulde kerk laat ook de kijkers thuis in de Paasvreugde delen!
Tijdens de viering ontvangt Dylan Koldenhof het H. Doopsel en het Vormsel.
Voorgangers zijn pastoor Ronald Cornelissen en diaken Marc Brinkhuis. Het jongerenkoor Magnificent zingt.

Zondag 31 maart, 10.30 : Hoogfeest van Pasen

Maandag 1 april, 10.30 uur: Tweede Paasdag

Lees het hele bericht

Reliekschrijn van de Heilige Bernadette Soubirous komt naar de Broederenkerk!

Reliekschrijn H. BernadetteDe Heilige Bernadette Soubirous komt in april naar Nederland, èn op 16,17 en 18 april naar de Broederenkerk in Deventer!!
Een bijzondere schrijn met haar reliek (een stuk van het gebeente) komt op dinsdag 16 april aan in Deventer, vanuit het bisdom Groningen-Leeuwarden.
Wij vinden het een grote eer dat onze parochie mag zorgen voor de ontvangst en verering van haar reliek, samen met vele gelovigen en priesters uit ons bisdom.
Op dit moment wordt een mooi programma samengesteld.

Hieronder vindt u een voorproefje. Let wel: dit programma is nog even onder voorbehoud. 

Dinsdag 16 april
17.30 uur
19.00 uur
 

Aankomst relieken bij de Parochiekerk Broederen
Eucharistieviering met Mgr. H. Woorts als voorganger
Aansluitend Lichtprocessie en wake

Woensdag 17 april
08.00 uur
09.30 uur
10.00 uur
14.00 uur
19.00 uur
Morgengebed
Rozenkransgebed
Eucharistieviering
Weg van het Licht
Taizéviering en wake
Donderdag 18 april
08.00 uur
09.30 uur
14.00 uur

 

Morgengebed
Rozenkransgebed
Eucharistieviering
Aansluitend vertrekken de relieken naar de Sint-Catharinakathedraal in Utrecht

De Broederenkerk zal uiteraard ruim open zijn voor verering en gebed. U bent van harte welkom!

Lees het hele bericht

Elk jaar bij de start van de Veertigdagentijd schrijft kardinaal Eijk een brief aan de gelovigen. Het thema dit jaar: "Bekleed u met de nieuwe mens".

Lees hier de gehele Vastenboodschap van de kardinaal

In zijn Vastenbrief (getiteld ‘Bekleedt u met de nieuwe mens’) schrijft kardinaal Eijk dat “we onze ware rijkdom in God vinden. En die rijkdom kunnen we ontvangen door Christus die ons met Zijn kruisdood en verrijzenis verlost van de erfzonde, alle andere zonden en uiteindelijk ook van de gevolgen daarvan, wanneer wij aan Zijn verrijzenis deel zullen krijgen. Daarom is het zo belangrijk dat wij ons via Christus tot God bekeren, dat wil zeggen ons leven (opnieuw) op Hem (gaan) richten.”
De Veertigdagentijd is bij uitstek een geschikte tijd om die bekering gestalte te geven, zo schrijft kardinaal Eijk in zijn Vastenboodschap. “Wil onze innerlijke tocht in de Veertigdagentijd vrucht kunnen dragen, dan moeten we onze ballast zoveel mogelijk achterlaten. Wat we wel meenemen is onze reisgids, de Bijbel. Daarin kunnen we ook lezen dat Iemand ons al lang geleden op een dergelijke tocht is voorgegaan: Christus Zelf. Hij werd door de Geest naar de woestijn gevoerd om door de duivel op de proef gesteld te worden, zoals we horen in de Evangelielezing (Mt. 4,1-11) op de Eerste zondag van de Veertigdagentijd.”
De Veertigdagentijd is niet alleen de tijd om het contact met onze Heer te herstellen of te versterken. Het is eveneens de tijd om dat met onze medemens te doen, zo benadrukt kardinaal Eijk. Hij verwijst daarbij naar de werken van barmhartigheid en vraagt aandacht voor “een speciale groep gevangenen: de eenzame mensen. Eenzaamheid is de grote tragiek van deze individualistische tijd, waarin mensen vaak buiten een sociaal netwerk vallen. Deze eenzame mensen zitten gevangen in hun bestaan. Het blijkt dat er geen tralies voor de ramen hoeven te zitten om toch tot eenzame opsluiting veroordeeld te zijn. Ook voor hen gelden de indringende woorden van Christus in het Evangelie volgens Matteüs: ‘Ik zat in de gevangenis en gij hebt Mij bezocht.’ Ik roep dan ook op om hun stilte te verbreken en contact met hen te leggen – in de Veertigdagentijd maar ook in de periode daarna.”

(www.aartsbisdom.nl)

De Heilige Lebuinusparochie