Schrijf u in op onze nieuwsbrief. De nieuwsbrief verschijnt tussen twee edities van 't Zout

De Ariëns Prijs voor Diaconie wordt in 2022 voor de zevende keer uitgereikt. Het Aartsbisdom Utrecht en de Stichting Het Ariëns-Comité vragen uw medewerking om de Ariëns Prijs 2022 opnieuw tot een diaconaal feest te maken.

De uitreiking vindt plaats op zaterdag 22 oktober 2022 in het Titus Brandsma Huis te Deventer (Colmschate). Naast de Ariëns Prijs voor Diaconie wordt dan ook de PublieksPrijs uitgereikt: daarvoor kan tot 15 oktober worden gestemd via www.aartsbisdom.nl/stembus.

Voor de winnaars is er een geldbedrag en een kunstwerk. Ieder genomineerd initiatief ontvangt een aandenken. “Tegelijk zijn alle voorgedragen initiatievenEr gebeurt meer winnaars, want diaconie en caritas komen zo in het volle licht te staan,” aldus de organisatie. De jury heeft de goede gewoonte om alle genomineerden persoonlijk te bezoeken om uit de eerste hand een goede indruk te krijgen van het diaconale initiatief. Vanuit het bezoek en het gesprek ontstaan verhalen, die gebundeld zijn in het diaconale boekje Ariëns Prijs voor Diaconie 2022. Dit boekje ‘Er gebeurt meer dan je doet’ is inmiddels breed verspreid binnen het Aartsbisdom Utrecht en kan HIER ook worden gedownload.

Bij wijze van preview én als ‘stemhulp’ voor de PublieksPrijs is er alvast van elke genomineerde een kort verhaal en een foto beschikbaar. De jury “hoopt dat veel mensen hun stem zullen gaan uitbrengen. Tijdens de uitreiking op 22 oktober in het Titus Brandsma Huis in Deventer-Colmschate komen alle genomineerden in de aandacht en horen en zien we wie de winnaars zijn.”

Klik hier om meer te lezen over de genomineerden

Klik hier om te stemmen! Dat kan nog tot 15 oktober!

Bekijk hier het volledige programma van 22 oktober in het Titus Brandsma Huis

Aanmelden voor 22 oktober? Dat kan hier!