UPDATE

Vandaag, 8 oktober 2020, werd tot nader bericht, vanuit de gemeentelijke verordening bepaald, dat de vieringen voorlopig niet doorgaan.
Al sinds 1973 worden in de Dorpskerk van Bathmen oecumenische vespers gebeden en gezongen op zaterdagavonden in de wintermaanden. Tot op vandaag is deze traditie van ruim 45 jaar voortgezet.

De vespers zijn één van de acht vaste gebedsgetijden van de monniken, het avondgebed, het gebed bij zonsondergang. Het is een moment van contemplatie en bezinning, van rust en aanbidding. Ze hebben een vaste structuur en gaan uit van de psalmen en lezingen van de zondag. Er is muzikale begeleiding op het kistorgel bij het zingen van liederen.

Deze diensten worden voorbereid door leden van de protestantse kerk in Bathmen en Okkenbroek, en de katholieke kerk in Lettele. Ze duren ongeveer een half uur.

“De stilte, de rust, met kleine groep in het koor van die mooie Dorpskerk, het maakt me blij en vredig, ik kom weer even helemaal tot mezelf’. “Ik kan alle drukte van de week van me afzetten en me weer openstellen voor anderen”. “Het is voor mij een goede voorbereiding op de dienst van zondag”. Dit is wat bezoekers er over zeggen.

Zaterdagavond, om 19:00 in de Dorpskerk van Bathmen op 10 en 24 oktober, 14 en 28 november en 12 december in 2020, en op 9 en 23 januari, 13 en 27 februari en 13 maart in 2021.

fluit grafisch bewerkt klein