Yeah!! We hebben gewonnen!!!

Een geslaagde Tarcisiusdag voor de acolieten en misdienaars van H.Kruis-en H.Lebuinusparochie.

In alle vroegte vertrokken 20 misdienaars en acolieten van H. Kruis- en H. Lebuinusparochie op 21 september vanuit Raalte en Schalkhaar naar Utrecht en joh, wat hebben we daar een leuke Tarcisiusdag meegemaakt!

Met een paar auto’s in kolonne, handig geparkeerd bij de Uithof en toen in de bus naar het centrum. Alles liep op rolletjes. In 2 grote koffers hadden we alle misdienaarskleding mee.

En ieder natuurlijk in een eigen rugzakje een lunchpakketje en wat te drinken. Maar we werden ook in het Bonifaciushuis warm onthaald met koffie, thee en pakjes drinken!

Omkleden voor de processie: 230 misdienaars en acolieten op weg naar de kathedraal waar Kardinaal Eijk en Mgr. Woorts, Vicaris Pauw, Rector Kuipers en pastoor ten Have in prachtige rode gewaden klaarstonden.

Onze acoliet Amirali was scheepjesdrager en dus dicht bij het vuur op belangrijke momenten tijdens de viering. Een mooie preek van Kardinaal Eijk over belastingambtenaar Mattheus, die eerst onbetrouwbaar was, maar gegrepen was door de weg van Jezus en zich bekeerde tot een dienstbaar mens. “Zo zouden jullie ook als misdienaars en acolieten in de kerk moeten zijn”, sprak de kardinaal hen toe, “laat zien dat je betrouwbaar bent, door je verantwoordelijkheid te nemen, en niet te gaan jatten of blowen, maar je dienstbaar op te stellen, IN en BUITEN de kerk”. Om in je oren te knopen…..

Daarna lunchen en op weg naar allerlei activiteiten: onze groep ging samen met de kinderen van Hooglanderveen eerst naar het Ariënsinstituut voor allerlei opdrachten rond liturgie. Dat hebben we er hartstikke goed afgebracht! Rector Kuipers was zéér tevreden over ons. Daarna naar het Lasergamen, weer op een heel andere plek in de stad, maar gelukkig hadden  we Gauthier bij ons! Hij kent Utrecht heel goed, want hij heeft jaren op het Ariensinstituut gewoond. Onder zijn leiding kwamen we overal waar we wezen moesten. Fanatiek zijn ze met het lasergamen aan de gang gegaan. Met rode, bezwete hoofden kwam iedereen weer naar buiten. DIT WAS GAAF!!! Op weg naar het volgende onderdeel: Frikandellen en patat in de achtertuin bij de kardinaal en daarna de prijsuitreiking. Wat bleek: Yeah!! We hebben gewonnen!!! De eerste  prijs voor H. Kruis, H. Lebuinus, in samenwerking met O.L.V. uit Hooglanderveen.

Je snapt: volgend jaar gaan we weer om onze naam hoog te houden: Voor alle misdienaars en acolieten geldt dan: ga mee, want we gaan dan echt met zijn allen!!!

Clazien Broekhoff