Oecumenische vieringen en vespers in 2019 

Bathmen - Okkenbroek - Lettele

Oecumenische Vespers in Bathmen: een lange traditie.


kerkinterieur BathmenNieuw seizoen van de oecumenische vespers in de Dorpskerk te Bathmen

De oecumenische vespervieringen van de kerken Bathmen, Okkenbroek en Lettele beginnen aan een nieuw seizoen! In de donkere maanden voor Kerstmis en tot Pasen komen we samen voor een moment van rust, meditatie, verstilling en gezang in  het koor van de Dorpskerk in Bathmen. We volgen daar de liturgie van de vesper in de eeuwenlange traditie van  monniken en monialen die iedere avond samen baden en  nog bidden, de tijd van het afsluiten van de dag. De tijd om de dag te overdenken, de tijd om  ons bewust te worden van God, van onszelf en de wereld om ons heen. Het moment om bescherming te vragen voor de nacht en de dagen die komen gaan. Het moment om te danken voor het leven.

Bezoekers van de dienst waarderen vooral de rust en stilte, het even helemaal tot jezelf komen.

 

Waar: in de Dorpskerk Bathmen.

Tijd: zaterdagen om 19:00

Data: 8 oktober, 22 oktober, 12 november, 26 november, 10 december, 2022

             21 januari, 28 januari, 11 februari, 25 februari, 11 maart, 25 maart 2023

 

 

 

Willibrord Boskamp

image 2018 10 04Geloven doe je samen en daarom komen we als gelovigen uit Olst en Boskamp regelmatig samen in één kerk om ons gedeelde christelijke geloof te beleven. We laten aan elkaar en aan God zien dat we allemaal dezelfde missie in ons leven hebben en dat we vanuit de boodschap van Jezus met elkaar willen werken aan een betere wereld. En dan is het doel niet de eenheid, maar is de weg die we samen op plaatselijk niveau gaan, in herkenning en begrip, al prachtig genoeg. Vindt u dit ook de moeite waard? Kom dan met ons meevieren. 

Werkgroep oecumene Olst-Boskamp

In de advent is er elke vrijdagavond van 19.30 – 20.00 uur een oecumenisch avondgebed in het koor van de Dorpskerk in Olst. Hierin staan stilte, teksten en bezinning op de komende kerst centraal.

Zodra de data voor 2022 bekend zijn, worden ze hier gepubliceerd.

 

 

Titus Brandsma Huis-Ichtuskerk

Het Titus Brandsma Huis en de Ichtuskerk aan de Holterweg kennen een lange traditie van oecumenische vieringen. Er wordt samen gevierd in de Week van Gebed in januari, en in de Vredesweek in september. De vieringen vinden om de beurt plaats in de Ichtuskerk en het Titus Brandsma Huis.