Hieronder staan alle werkgroepen die met de wekelijkse en andere vieringen te maken hebben.

De volgorde is alfabetisch.

Elke werkgroep heeft een contactpersoon.

Acolieten

Acolieten assisteren de voorganger op verschillende manieren. Zij helpen de altaartafel klaar te maken, de communie op te halen en uit te reiken, en zo meer. Zij dienen altijd met zijn tweeën, zodat men ongeveer eens per maand aan de beurt is.   Contactpersoon is Ben Schotgerrits, tel. 06-45752587
 

Avondgebed

Elke dinsdagavond is er om 19:00 uur een kort avondgebedDit wordt verzorgd door emeritus pastoor F. Zandbelt en enkele parochianen volgens de traditie van het getijdengebed.

Op woensdag is dit een oecumenisch avondgebed in de sfeer en traditie van Taizé. Het avondgebed duurt een half uur waarin zeven minuten stilte.
De deelnemers gaan zelf om beurten voor met teksten, liederen, overweging en voorbeden. Ieder kan dan inhaken met eigen voorbeden.
Na het gebed is er koffie, thee en gesprek in het parochiehuis naast de kerk.
De Deventer groep heeft een eigen koortje onder de bezielde en vriendelijke leiding van Guusje Neyens. Dit koor repeteert op de eerste en derde woensdag van de maand in de sacristie na de koffie, van 20 tot 21 uur. Twee keer per jaar zijn er open repetities waarop ieder welkom is om samen te zingen.
Contactpersoon is Paul Timmerman. Voor informatie: zie < taizeavondgebeddeventer.wordpress.com >

Bloemen

Deze groep verzorgt de bloemversieringen in de Broederenkerk. Contactpersoon is Jenny Haitsma, tel. 0570 - 656021, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Er is ook een bloemen- groet- groep. Maar dit gebeurt na de viering, dus die staat bij "Gemeenschap zijn".  

Kosters

Contactpersoon is Jan Simons tel 0570 - 617001Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Koren en organisten

Het gemengd koor Sint Cecilia

cecilia 1Dit koor dat bijna wekelijks de zang tijdens de zondagsvieringen. Eens per week, op donderdagavond van 20 tot 22 uur wordt er gerepeteerd in het parochiecentrum naast de kerk.

Dirigent en organist is Ton Zwartkruis, tel. 0570-830428.

Contactpersoon is voorzitter Jennie Haitsma, tel.0570-656012 of per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Het koor zoekt versterking. Vooral alten, tenoren en bassen die belangstelling hebben worden uitgenodigd een repetitie bij te wonen. Voor informatie kunt u terecht bij de contactpersoon.

De ScholaSchola Gregoriana Sancti Lebuini Daventriae

cecilia 2De Schola is 'geboren' als koor van de Broederenkerk, maar is nu een van de themakoren die in de gehele parochie de zang bij de vieringen verzorgen en ondersteunen met Gregoriaanse gezangen, doorgaans op de eerste zondag van de maand.

  De schola is in 1994 opgericht en staat nu Clemens Nieuwenhuis. Er zijn veertien zangers.   De repetities zijn op

  • vrijdagmiddag van 14 tot 15:30 uur, tien dagen voor de viering,
     
  • voorafgegaan door een verdieping in het Gregoriaans vanaf 13:30;
     
  • vrijdagavond van 19 uur tot 20:30, drie dagen voor de viering,
  • op de dagen dat wij zingen: drie kwartier voorafgaand aan de viering waar deze plaats vindt.

Van de zangers wordt verwacht dat zij ook thuis repeteren.   Contactpersoon en Secretaris is Frans Gieles, tel. 570 - 630761/ 06-12415777;Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. >. 

e05 organist

  • Organisten

- Ton Zwartkruis, tel. 0570-830428

 

Lectoren

Bij het begin van de viering heet de lector m/v de mensen welkom, vertelt welk type viering er gaat volgen en wie daarin voorgaat en wie er zingen.

Tijdens de viering leest de lector de lezingen en de voorbeden voor.

Aan het eind van de viering leest hij of zij de mededelingen voor.

Contactpersoon is Judith Lodewijk, tel. 06-52123783,
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Misdienaars m/v

Misdienaars en misdienettes assisteren bij de vieringen op de zondagochtenden.

Contactpersoon is Ben Schotgerrits, tel. 06-45752587

Parociaan-voorgangers

Contactpersoon is Fien Minis, tel. 0570-616320 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.